Fotomanér

Bilder spiller en viktig rolle i Altibox identitet og i kommunikasjonen med alle selskapets målgrupper. De er avgjørende for den følelsen og budskapet vi vil formidle, og kvaliteten på fotografiene som benyttes er avgjørende for å skape den rette stemningen og gi et profesjonelt og helhetlig uttrykk.

Profilerende bilder skal utgjøre et bredt utvalg som tar utgangspunkt i bruk av Altibox tjenester 'overalt', hele døgnet i skandinaviske miljøer, både innen- og utendørs. Bildene skal uttrykke en personlighet som er forfriskende, sjarmerende, selvsikker, moderne og jordnær, og bildestilen skal bære preg av varme hudtoner, god lyskontrast, nedtonet bakgrunn og liten dybdeskarphet. Videre skal personene og bildene speile Altibox sine verdier ved å fremstå inkluderende, lidenskapelige, genuine og lekne, og personene skal representere et tverrsnitt av befolkningen, uten å bruke stereotyper.

Altibox disponerer en bildebank med et utvalg profilbilder som i hovedsak er de som skal benyttes i profilmateriell og profilbærende kommunikasjon. I tillegg kan det i enkelte tilfeller, hvor man trenger mer situasjonsspesifikke bilder eller illustrasjoner, være aktuelt å anskaffe andre bilder/tredjeparts-bilder. I slike tilfeller er det ofte tilrådelig å bruke lysfilteret (se grafiske virkemidler) for å gi bildet en større grad av Altibox-identitet. I alle tilfeller skal bildene så langt det er mulig være i tråd med den overordnede fotomanéren.

Vær for øvrig alltid bevisst på gjeldende regler om opphavsrett, åndsverk og personvern. Fotografier Altibox benytter seg av, skal alltid være rettighetsklarert og de skal krediteres så sant fotografen er kjent.

Profilbilder

Altibox sine profilbilder er tatt for bruk i kommunikasjon mot forbruker og internt. Bildene reflekterer Altibox sin merkevare og skal underbygge de personlige/nære og gode opplevelsene vi ønsker at folk skal ha i møte med Altibox.

Bildene som vises her kan lastes ned av Altibox sine partnere fra arkivet. Merk der retningslinjer for bruk og kreditering. Det er ikke lov å videreformidle bildene til 3. part som ikke inngår i avtalen mellom fotograf og Altibox. Ved spørsmål rundt bruk av bildene, ta kontakt med Altibox Marked.

Oversikt profilbilder

Dette er profilbildene som er tilgjengelig for bruk for Altibox og sine partnere. Bildene viser i stor grad personer som bruker enheter i ulike miljøer og relevante situasjoner, enten alene eller sammen med noen - hjemme og ute.

Eksempler på bruk av filter

Vi har også laget noen eksempler som viser bruk av lysfilteret, som er et grafisk virkemiddel i Altibox sin visuelle identitet og som kan legges på foto om man ønsker det. Filteret tilfører noe mer egenart og varme til bildene, og er spesielt egnet til bruk der man ønsker å gi bildet en ekstra dimensjon av Altibox-identitet og rødfarge. Se nærmere info om bruk av lysfilteret her

Det er ikke ønskelig at lysfilter alltid legges på fotobruk, dette må brukes med skjønn i forhold til graden av kombinasjon med øvrige profilelementer. Dersom man er i tvil om filterbruk eller måten det kan brukes på, kan man ta kontakt med Altibox sin markedsavdeling.

Eksempler på bruk av bilder

Eksempel på bruk av foto i annonse:

Eksempel på bruk av foto i redaksjonell sammenheng:

Profilbilder 2016

Det er tatt nye profilbilder for Altibox i 2016 og disse kan lastes ned fra arkivet for alle partnere. Produktbildene er spesielt tatt i forbindelse med lansering av Altibox Wifi Pluss, mens miljøbildene kan brukes i andre sammenhenger også. Bildene er tilgjengelig i tiff-format og må merkes med fotograf når de brukes. Bildene krediteres på følgende måte:

Foto: Jens Haugen / ANTI